torsdag 9 april 2015

Trädäck, del 1

Då var bygget igång! Ett stort trädäck längs med baksidan av huset. Här kommer vi att ha en sittgrupp (stolarna är beställda än så länge... nu måste jag bara hitta "det" bordet). Vi har också planerat att bygga ett jättestort bord själva av tjocka plank med plats för 16-20 personer. Där jag står och fotograferar just nu... där kommer vi att ha ett växthus (har spanat in ett görsnyggt i svart stål).

Himla kul projekt! Än så länge är inte jag involverad så mycket för just byggandet är inte min grej. Jag ska dock påbörja "målandet" med Sioo, en impregnering som ger träet en otroligt fin färg samtidigt som det motverkar alger mm. En del av det ni ser på bilden är byggt förra året och därför kan jag måla det med Sioo i år... det vi bygger nu, som golvet, får sin dust av Sioo först nästa år.



Det är väldiga nivåskillnader i vår trädgård, så längs med denna kant kommer det att bli ett trappsteg ner från trädäcket. Längst bort ( bilden nedan) där behöver man däremot gräva lite i marken för att få ner plankorna. Nivåskillnader som gör att arbetet tar längre tid och blir lite klurigare. Nu är det värsta gjort! Syrenträdet som stod här var riktigt jobbigt att få bort... rötterna gick djupt och slingrigt!


Mer om projektet när vi kommit lite längre på väg...

2 kommentarer:

  1. Tjoho vad kul! Kommer säkerligen bli jättesnyggt!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Det där kommer att bli hur snyggt som helst... och härligt med ett växthus, det hade jag velat ha.
    Men vi tänkte bygga ett orangeri här i sommar, vi får väl se när det blir :-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...