fredag 4 juli 2014

Verktyg för att hitta vem som använder ens bilder

När jag var på Bloggforum i Göteborg tipsade Johanna Bradford som driver portalen Lovely Life och bloggen Tant Johanna om ett verktyg som kan spåra om ens bilder publicerats på bloggar, hemsidor med mera utan att personen frågat om lov att använda bilden. Verktyget hittar ni här: Spårverktyg


Att skriva "Källa: Google" eller källa: Pinterest" fungerar inte... man måste ange var bilden kommer ifrån och man ska ha frågat om lov först. Jag tycker att det här verktyget är superbt, så vi kanske kan hjälpas åt att sprida det? Perfekt om så många som möjligt får veta hur man kan göra för att se var ens bilder tar vägen. Jag hittade bland annat en av  mina bilder på arbetsrummet i en rysk sida som visade olika sätt att inreda arbetsrum!?!!


Bilderna som jag visar här har egentligen inget alls med inlägget att göra, utan används mer som dekoration för att det blir för tråkigt med bara text :-) Bilderna är så klart mina egna... som alltid! Annars anger jag källan!

Tillägg: Det kan se lite konstigt ut när man klickar på min länk och man kan tro att länken inte fungerar... det gör den :-)  Dra bara den understa länken (alltså när du är på själva spårverktygssidan) till ditt bokmärkesfält så är du set to go! :-) Sedan kan du bara gå in på exempelvis din blogg och så ser du då frågetecken på dina bilder. Klicka på en bild du vill kontrollera, så kommer olika sidor upp där bilderna finns.

Ha det gott!

11 kommentarer:

 1. Vackra bilder som alltid! Tänk att det där med att ta något utan att fråga om lov ska vara så svårt...
  Ha en fin fredag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Men länken till verktyget verkar inte funka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den fungerar. Det ser lite konstigt ut när man hamnar på sidan bara... Dra den understa länken till ditt bokmärkesfält så är du set to go! :-) Sedan kan du bara gå in på exempelvis din blogg och så ser du då frågetecken på dina bilder. Klicka på en bild du vill kontrollera, så kommer olika sidor upp där bilderna finns.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Så fint du har det & ...
  Detta med att låna foto mm på nätet frågar man alltid om lov + länkar till källan om de så önskar ( alla vill inte de ) men...
  Att bara "ta" & ange källan är helt riktigt fel - Tack för ett bra inlägg/Kram & Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 4. Smart verktyg, fick det att funka med safari, efter lite ändringar i inställningar, men... det som verkade konstigt var att bilden kom upp framför länkar till olika bloggar, nämligen hos de bloggar som lämnat kommentar hos mig i aktuellt inlägg. ??? De har ju inte använt min bild? Skumt, eller så förstod jag inte, haha ;) :)
  Ha en fin fredag!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du fick det att fungera! Japp, de som kommenterat kommer med i flödet... så man får ha en liten känsla för vilka som brukar kommentera och att man litar på dem. Annars får man göra stickprov :-)

   Radera
 5. Men vilket bra tips! Det här är ju verkligen ett problem med internet. Det svåra är väl bara sen att få "tjuven" att betala för bilden eller ta bort den antar jag? Pratade de något om det?

  Ha en fin fredag!
  Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi talade en hel del om bilder och dess användning... bland annat om det är läge att skicka faktura till företag som använt en bild där man exempelvis visat en produkt man köpt. Upptäcker man en bild exempelvis i annans blogg kan man kontakta bloggaren och påpeka att det krävs tillstånd. Det vi också talade om var att det är synd att inte fler företag ser möjligheterna att använda bloggare i sin marknadsföring. Visst är det mer tilltalande att se en produkt i ett "riktigt" hem, än i en "vanlig" annons? Fin fredag till dig!

   Radera
 6. amiga, sou @neuzabini sua admiradora. gostaria de ter comigo uma de suas criaçoes. vou caminhar em busca dela. parabens e felucidades

  SvaraRadera
 7. Tack för tipset! Det måste jag prova på en gång.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...