söndag 26 juli 2015

Beer can burger i ugnen

Det är helt otroligt att en sommar kan bli så här regnig och blåsig... jösses! Det blir att stanna inomhus idag också! Kombinationen av regn och blåst (nästan storm) är inte ok! Då passade jag på att göra de omtalade "Beer can burgers". De står i ugnen just nui, men så här såg de ut innan de åkte in i ugnen. Många gör burgarna på grillen, vilket vi också hade tänkt, men det känns aaaaningen roligare att vara inomhus just nu så sagt :-) Det går lika bra att göra dem i ugnen, 180 grader i 45-60 minuter.

beer can burger i ugnen, ölburks hamburgare, beer can hamburgare, färs, köttfärs, nötfärs, fyllda burgare, med klyftpotatis, kök, köket,

Jag googlade en del på recept för att kolla vad man har i dem... men det går att stoppa ner precis vad man vill och tycker är gott. Jag stekte champinjoner, lök, snack-paprika och skinka lite lätt. Sedan blandade jag ner tomater i småbitar samt lite smakrik ost och även lite "Apetina" vitost som inte smälter. 

Gör ett färsrecept som du tycker är gott och forma stora bollar, ca 200 gram behövs till varje. Stick ner en ölburk i mitten men inte ändå ner. Det ska bara bli ett hål. Där i lägger man i grönsaksblandningen eller vad man nu valt att lägga i. Linda två skivor bacon runt om så håller allt ihop. Smakrik ost ovanpå och sedan in i ugnen! Till detta har vi valt att ha klyftpotatis, men det går ju bra med hamburgerbröd eller vad man nu vill ha till. 

kök, köket, kökets, industriellt, industrial kitchen, köksö, barstolar, diskbänk, extra brett kylskåp, miele, inredning, svart och vitt, svartvit, blogg, bloggar, vitt, vit, vita, svart,

Trevlig söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...