tisdag 14 januari 2014

Sonens rum före och efter

Vårt hus har haft en tendens att ha mörkbetsade lister, fönster och annat. Har det inte varit det, så har det varit trä som gulnat och blivit allmänt mörkt och fult. Sonen ville också ha lite nytt i sitt rum, så vi tänkte Varför inte? En liten "minimakeover" även där kanske? 


svart och vitt rum, svarta tapeter, måla fönster vita, frölunda indians, tavla, vitt golv, vit parkett, tarkett cotton white, plankgolv, måla taket vitt,

Vi målade taket vitt... även fönstret fick sig tre lager ny färg. Golvet bytte vi ut till samma vita golv som vi lagt i resten av undervåningen (Tarkett cotton white ek plank).


De svarta tapeterna och fondtapeten ville han behålla i alla fall ett tag till. Svart och vitt... hm, jag känner igen det där, hehe. Sonen (golvläggare) lade in golvet själv med assistans av min man för att det skulle gå fortare. Den här renoveringen tog två dagar sammanlagt. Ganska lite arbete för att få ett helt klart ljusare och fräschare rum! Snart dyker det upp ett DIY i sonens rum.

Så här mörkt och tråkigt såg det ut med gulnat trä och ett golv som egentligen var helt ok, men inte så kul (vi täckte sängen med gamla lakan och fotografiet togs i all hast medan vi rensade rummet från saker.. jag tror att ni fattar galoppen ändå):


Ha det gott!

16 kommentarer:

 1. Very nice!!!!!!!
  Ha en bra dag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Love it, tänk vad lite färg kan göra....Stort grattis i efterskott vännen. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 3. Wow det blev kanonsnyggt! Riktigt coolt "grabbrum" :-).

  Kram och grattis i efterskott (minns inte riktigt om jag grattat, men hellre en gång för mycket)
  Malin

  SvaraRadera
 4. Skönt även för sonen att få ett fräscht rum och snyggt därtill....tror dock min dotter hade klagat på den dära frölundapostern, hon är en obotlig Redhawks fan. Igår kom hon hemskuttandes med ett påslakan med Redhawks logga.

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 5. Så fint det blir. Kul när det blir bra! Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Vilken skillnad med bara ett nytt golv och lite vit färg runt fodren. Och vad härligt att ha en golvläggare i familjen. Jag hade då vetat en hel del som han hade kunnat hjälpa sin mamma med om det hade varit min son, he he...

  SvaraRadera
 7. Så snyggt......Jag har också en son som behöver uppfräschning av sitt rum men här händer det ingenting. Kan inte du komma?
  Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Snyggt!
  Ännu ett rum avklarat! Finns det några kvar att renovera nu?
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo hihi det finns lite kvar att putsa på :-) Snart får man ju börja om igen också, på de rum man redan renoverat. Eller nä...

   Radera
 9. Snyggt rum! Jag undrar var tapeterna är ifrån? Namn/nr?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-) Tyvärr kommer jag inte ens ihåg vilket märke det är... tapeterna sitter kvar sedan en tidigare renovering så det är helt glömt nu. Vi köpte tapeterna på Asproths i Varberg i alla fall, men det kanske inte hjälper så mycket. Lycka till med att hitta tapeterna du önskar!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...